Skoči do osrednje vsebine
  • Reklamacije
  • eKomunala
  • Najdi
Zavedamo se, da izguba bližnjega prinaša bolečo spremembo v življenje. Naše poslanstvo je, da vam pomagamo skozi ta težek čas. Smrt nastopi zelo nepredvidljivo in nenadoma, ne glede na uro dneva, zato smo dosegljivi 24 ur na dan na telefonu 07/39-31-390 ali na mobilnem telefonu 041/746-327. Da vam prihranimo pot, se lahko oglasimo tudi na domu.

Nekaj napotkov, kaj lahko naredite, oziroma morate narediti:

Ko nastopi smrt na domu

V primeru smrti na domu mora pokojnika pregledati dežurni zdravnik, zato je treba takoj obvestiti pristojno zdravniško službo in pripraviti pokojnika za pregled. Zdravnik izda po pregledu pokojnika poročilo o vzroku smrti (mrliški list).

Po izdaji potrdila o opravljenem mrliškem pregledu se obrnite na naše podjetje, kjer bomo opravili prevzem pokojnika in ga odpeljali v mrliško vežico (ali na patološki oddelek v primeru odrejene obdukcije).

Ko nastopi smrt v bolnišnici ali domu starejših občanov

Ob prejemu obvestila o smrti svojca iz bolnišnice ali doma starejših občanov se najprej obrnite na Komunalo Novo mesto, kjer vam bomo svetovali, kako naprej. Po prevzemu in prevozu pokojnika v poslovilni objekt, se z vami dogovorimo tudi o načinu in času slovesa od pokojnika.

Svojcem umrlega priporočamo, da se pred naročilom pogreba pogovorijo predvsem o tem, kakšen bo pogreb (klasični ali žarni), ali bo navzoč predstavnik verske skupnosti (duhovnik) ali ne ter o drugih pomembnih stvareh v zvezi s pogrebom .