Sporočilo za javnost

Datum objave: torek, 16. september 2014

Obilne padavine 12. in 13.9. so poleg povečane motnosti povzročile tudi težave pri oskrbi s pitno vodo. Zaradi zemeljskih plazov v Srednjem in Gornjem Grčevju je prišlo do dveh velikih okvar vodovoda, ki smo jih v ponedeljek 15.9. delno sanirali in ponovno začasno vzpostavili preskrbo s pitno vodo.

Zemeljska plazova v naselju Gorenja vas v občini Šmarješke Toplice sta poškodovala cesto in pretrgala glavni vodovod pod vodohranom Mevce. Brez oskrbe s pitno vodo je zahodni del naselja Gorenja vas. Najkasneje do srede bomo uredili provizorij skozi plazišče in na ta način ponovno vzpostavili preskrbo s pitno vodo, vendar pa bo trajna sanacija možna skupaj ob popravilu ceste.

V soboto zjutraj je prišlo tudi do plazenja zemljišča in poškodbe glavnega vodovoda v naselju Hrastje. Poškodbo vodovoda smo isti dan odpravili in do večera normalizirali hidravlične razmere v sistemu.

V občini Škocjan je v soboto zjutraj prišlo do poplavljanja vodnega črpališča in vrtine Škocjan, ki oskrbuje s pitno vodo večji del občine Škocjan. Zaradi prekinitve delovanja kloriranja smo preventivno izdali ukrep obveznega prekuhavanja. Danes je bila napaka odpravljena, zato ukrep prekuhavanja ni več potreben.

Trenutno stanje pri oskrbi s pitno vodo je stabilno in pod nadzorom še vedno pa nam največ težav povzroča visoka motnost na obeh vodnih virih Jezero in Stopiče na katerih še vedno velja ukrep obveznega prekuhavanja.

V Hrušici pa plaz poleg Brulčevega mlina ogroža del javne kanalizacije.

V želji  čim hitrejših odprav posledic nedavnih vremenskih neurij, obveščamo vse občane, da bomo iz območij ki so bili prizadeti od poplav ali zemeljskih plazov, omogočili izredni brezplačni odvoz kosovnih odpadkov katerega naročite na Komunali Novo mesto.

Vsebinsko kazalo