»PRIŽGIMO SVEČKO MANJ - ZA VEČ NASMEHOV«

PLASTIČNO NADOMESTIMO Z LESENO

Datum objave: petek, 04. oktober 2024

Kaj vam želimo povedati? To, da plastične sveče na koncu postanejo odpadek. Svečke, ki so izdelane iz naravnega materiala, kot je les so trpežne, razgradljive in okolju prijazne.

Že vrsto let jih izdelujejo v novomeškem Varstveno delovnem centru. Pridne in spretne roke ustvarijo prave mojstrovine. To so lesene svečke v različnih oblikah. Nanje so napisane misli, s katerimi se spominjamo svojih najdražjih. Položimo jih na grob ali jih uporabimo kot dodatek nagrobnim aranžmajem.

V skupnem projektu »Prižgimo svečko manj – za več nasmehov« je naše podjetje doniralo sredstva za nakup materiala, ki je bil namenjen izdelavi lesenih svečk, s pomočjo laserskega gravirnega stroja v VDC Novo mesto.

S fotografskim utrinkom iz delavnice novomeškega VDC vas vabimo, da sodelujete v okolju prijazni akciji. Nanjo vas bomo pred Dnevom spomina na mrtve večkrat spomnili.

Od 21.10.2024 do 25.10.2024, med 10. in 12. uro, bodo uporabniki VDC Novo mesto prodajali lesene svečke na stojnicah pred pokopališčem v Šmihelu, Ločni in Srebrničah.

POKLONIMO SE SPOMINU NA POKOJNE Z LESENO SVEČKO!

Vsebinsko kazalo