Pokopališče Srebrniče

UMAKNJENO V MIR NARAVE

Datum objave: sreda, 09. oktober 2024

Naše podjetje je upravljalec tega mestnega pokopališča. Na obrobju Novega mesta je urejeno od leta 2000. Je prvo gozdno pokopališče pri nas, ki se razprostira na desetih hektarjih. Urejeno je po skandinavskem vzoru, ko se kraj zadnjega počitka iz nemirnega, mestnega utripa umakne v mir narave.

Snovalci pokopališča so zanj prejeli prestižne arhitekturne nagrade, zadnjo lansko leto, Patinasti svinčnik. Takrat so zapisali: »na obrobju Novega mesta stopimo na tlakovano os, ki nas med vstopnim objektom in strmim terenom popelje v gozd. Kraj ponuja neko drugačno razmišljanje konca. Potopljen v tihoto gozda, prostor na izgubo odgovarja z mirom, na žalost z lepoto.«

V okviru komunalne dejavnosti skrbimo, da je prostor urejen. Urejenost groba pa je skrb vsakega najemnika groba. Ne pozabimo, da urejen grob pomeni spoštovanje do pokojnih.

Ko vam zaradi vsakodnevnih obveznosti zmanjka časa za ureditev groba, to lahko prepustite nam. Pred Dnevom spomina na mrtve bomo poskrbeli, da bo grob vaših najdražjih očiščen, lepo urejen in okrašen s cvetjem.

Za ureditev groba ponudimo dva paketa storitev, lahko pa na vašo željo sestavimo posebno ponudbo.

👉 Prvi paket enkratne ureditve groba vključuje:

- osnovno čiščenje nagrobnika

- zasaditev sezonskega cvetja (do 10 rastlin)

- dodajanje hranil in sveže zemlje

- dodajanje peska ali lubja.

👉 Drugi paket pa:

- osnovno čiščenje nagrobnika

- dostava cvetličnega aranžmaja.

Cena posameznega paketa: 50 evrov z DDV-jem.

Več informacij: Marko Žagar, vodja pogrebne in pokopališke službe, 041 746 327 ali 07 39 31 392.

Vsebinsko kazalo