OBVESTILO !

Datum objave: petek, 29. avgust 2014

 Spoštovani,

v času počitnic, praznikov ipd., je poraba pitne vode v javnih objektih zmanjšana ali povsem prekinjena. Zaradi posledic zastajanja vode v internem omrežju se pogosto dogaja, da so odvzeti vzorci pitne vode neskladni z normativi. V izogib omenjene problematike vam predlagamo,  da pred začetkom novega šolskega leta, poskrbite za intenzivno izpiranje vodovodnega omrežja.

Izpiranje opravimo na vseh »pipah« in ga izvajamo s povečanim pretokom  vode, ki naj traja vsaj 15 minut, po možnosti naj se izpira v sunkih in s turbulentnim tokom.


Tudi v primeru manjših posegov na hišnem omrežju, po izvedbi novih del ali po sanacijah na kateremkoli delu hišnega vodovodnega omrežja, naj bo zagotovljena izvedba izpiranja ali dezinfekcije tega dela omrežja.

Priporočamo tudi, da naj voda na vsaki pipi, pred prvo uporabo, teče vsaj 2 minuti (curek naj bo enakomeren, srednje jakosti, debelosti svinčnika) oziroma toliko časa, da se temperatura vode na pipi ustali.

Podrobnejša priporočila in navodila glede pitne vode lahko najdete na spletni strani Nacionalnega  Inštituta za javno zdravje RS: http://www.ivz.si/Mp.aspx?ni=115&pi=5&_5_id=413&_5_PageIndex=0&_5_groupId=245&_5_newsCategory=&_5_action=ShowNewsFull&pl=115-5.0.

Vsebinsko kazalo